September 2016
Augusti 2016

Sunnerbo Windows & Doors växer

Sunnerbo Windows & Doors AB blir ny huvudägare i GFAB Sweden AB med tillhörande dotterbolag.
Sunnerbo Windows & Doors AB förvärvar 80 % av aktierna i GFAB Sweden AB med tillhörande dotterbolag. Lars Lindberg kvarstår som VD för bolaget och kommer även fortsättningsvis att inneha 20 % av ägandet.
GFAB är ett ungt företag med gamla anor och genuint kunnande i ryggen. År 2006 gick Gemax Glas AB , grundat 1939 och Spegelsliperiet Lindberg & Co AB som grundades 1945 samman och bildade koncernen GFAB.
GFAB erbjuder en av Europas modernaste anläggningar för bearbetning av glas, speglar, lamellglas och isolerrutor en produktmix som är ganska unik på marknaden. Kontinuitet och lokal förankring i ägandet är viktigt. Detta har medfört ett starkt fokus på långsiktighet och att resultatet återinvesteras i verksamheterna.
Även Sunnerbo Windows & Doors är en ung koncern i den småländska myllan, men i företagsgruppen som består av Sunnerbo Fönster, Br. Johanssons Träförädling och Sävsjö Snickerifabrik finns det anor sedan 1918.
Den nya koncernen kommer under 2016 att omsätta över 500 miljoner kronor och sysselsätta drygt 330 personer. I och med förvärvet av GFAB Sweden blir vi unika på marknaden med att kunna erbjuda breda glaslösningar, fönster samt inner- och ytterdörrar från egen tillverkning, säger VD:n och delägaren Peter Karlsson.

.

15

Augusti
2016
Juli 2016

CNC-maskin

V.27  påbörjas montering av andra delen av vår nya CNC-maskin. Produktion av den nya maskinen beräknas  påbörjas under hösten.

01

Juli
2016

Nyanställd

Vi hälsar Jörgen Wiksten välkommen till oss på Sunnerbo. Jörgen kommer i första hand att jobba med reklamationer.

12

Juni
2016

Nyhet!

Nu har den första av 2 nya CNC-maskiner levererats!

03

maj
2016


Nyhet!

Nyhet i gardinsortimentet. Plisségardiner, insynskyddet för dig som vill kombinera inredning med funktionalitet, solskydd, insynsskydd, värmeisolerande, dekoration, mörkläggande.

.

10

April
2016

Sunnerbo Fönster expanderar

Sunnerbo Fönster förvärvar fastigheten Tunnbindaren 3 på Madersjövägen 21 av Smurfit Kappa. Fastigheten har en produktions- och kontorshyta på 19 000 m² vilket ger Sunnerbo Fönster stora möjligheter att utveckla sin verksamhet i Nybro.

.

10

April
2016

Nyanställda

Vi hälsar Adéle Siljemark och Peder Rosqvist nyanställda som säljare, välkommen hos oss på Sunnerbo Fönster

10

April
2016


Komplement till dina fönster

Som ett komplement till dina fönster så kan vi erbjuda persienner, lamell- och rullgardiner. Vi har ett standardsortiment med olika funktioner. Du kan ladda ner produktblad på vår hemsida.

.

24

Maj
2015

Semester

Sommar och semester närmar sig. Sunnerbo Fönster kommer att ha produktionen stängd VECKA 28-31.
Utlastning stängd VECKA 30.
Kontoret är bemannat hela sommaren.
Trevlig Sommar!

25

Maj
2015


Sunnerbo Windows & Doors växer

Genom dotterbolaget Bröderna Johanssons Träförädling AB förvärvas Osby Snickeriprodukter AB av Bert och Lars Nilsson.

Osby Snickeriprodukter har idag 20 anställda och omsätter 19 miljoner kronor.

I samband med förvärvet görs investeringar i båda bolagen. BrJ utökar sitt modellprogram med ytterligare produkter samt att under våren och sommaren kommer OSP installera en större målningsanläggning för att nå en kapacitetshöjning efter semestern.

Efter övertagandet har Sunnerbokoncernen runt 125 anställda och en total omsättning på 220 miljoner kronor.

.

26

Februari
2015


Nyanställd

Vi hälsar Thomas Ax nyanställd säljare välkommen hos oss på Sunnerbo Fönster

20

November
2014

Nytt i sortimentet!

Från December 2014 kan Sunnerbo Fönster erbjuda VF från 4-höjd.

22

Okt
2014


Den Vackra hösten är här

Och vilket varmt och underbart väder vi har...fortfarande!

15

Oktober
2014

Nu kör vi för fullt!

Hoppas alla har haft möjlighet att ladda batterierna efter en härlig sommar med mycket sol och värme
Nu kör vi för fullt och ser fram emot en spännande höst

08

Aug
2014


Semester

Semestern närmar sig med stora steg. Sunnerbo Fönster kommer att ha bemanning på kontoret hela sommaren, även in- och utlastning kommer att vara bemannat. Produktionen är STÄNGD v. 28-31.
Vi önskar alla en trevlig sommar!

24

Juni
2014


Utställning

Sunnerbo Fönster gör debut på Djursholms Trä´s årliga byggmässa den 22 maj. 40 utställare medverkade denna soliga och trevliga dag.

22

Maj
2014


Nyanställd

Vi hälsar Ronnie Skårner, nyanställd som säljare, välkommen hos oss på Sunnerbo Fönster

09

April
2014

Sunnerbo Fönster förvärvar Sävsjö Snickerifabrik

Sunnerbo Fönster AB, med verksamhet i Nybro och Osby, förvärvar Sävsjö Snickerifabrik AB, med verksamhet i Sävsjö. Säljare är Kärnhem AB som ägt och drivit verksamheten sedan 2007.
Tillträde sker i januari 2014 och Sunnerbo Fönster AB kommer att bedriva fönstertillverkningen vidare. Sunnerbo Fönster har skrivit ett flerårigt fönsterleveransavtal med Kärnhem AB. Med Sunnerbo Fönster som ägare får Sävsjö Snickerifabrik en stark ägare med lång erfarenhet av fönsterproduktion.
”I och med förvärvet av Sävsjö Snickerifabrik kan vi möta den ökade efterfrågan på en bredare produktmix. Vi är unika på marknaden med att kunna erbjuda fönster samt inner- och ytterdörrar från egen tillverkning”, säger VD:n och delägaren Peter Karlsson
”Kärnhem renodlar sin verksamhet till enbart bostadsutveckling som är vår kärnverksamhet”, säger Johan Karlsson, VD, Kärnhem. ”Samtidigt vill vi behålla den höga kvaliteten på fönster i våra bostäder, vilket vi gör genom att upprätta ett avtal om leveranser med Sunnerbo Fönster”.

12

December
2013December 2013